38484 418431344661 5405334 n Sylviához a Belső Hang című könyve vezetett el. Luxembourg utcáin sétáltam, amikor üzenetet kaptam egykori énektanáromtól, hogy most olvassa Sass Sylvia könyvét és folyamatosan eszébe jutok. Ha szeretném-írta-, kölcsönadja nekem a könyvet. Amikor legközelebb hazamentem, a könyv hozzám került és olvasása közben azt tapasztaltam, hogy a saját gondolataimat olvasom vissza. Írtam hát egy levelet a művésznőnek. Nemsokára pedig kaptam egy választ... nagyon vegyes3 193 Nancy Argenta kurzusa- légzőgyakorlat Sopron Hamal konc Jean-Noel Hamal egy olyan XVIII. századi zeneszerző, akit kevéssé ismer a közönség. Az ő egyik responzóriumából énekeltünk a Soproni Régizenei Napok zárókoncertjén. Sopron3 Nancy Argenta tanít
Bari festményekről fotók 341 Luxembourg-Stefanik Mártival, Szigetvári Dáviddal és Hámori Szabival a Haydn: Salve Regina és Mozart: Krönungsmesse koncert előtt. Bari festményekről fotók 246 Három alkalommal vehettem rész Sass Sylvia Mesterkurzusán. Az első kurzusra Pezenasban, Sylvia lakóhelyén került sor. A zárókoncerten készült a felvétel. 285774 333089343432450 1575295415 n 2012 nyarán Händel Messiását énekelhettem a Purcell Kórussal. A koncert során készült a felvétel. Bari festményekről fotók 196.1 Sylvia pezenasi kurzusának a kisváros gyönyörű temploma adott helyett. Itt készült a csoportkép.
képek 2009 júl. 12 konc.1 Kirstennel való találkozás története: Vasárnapi nap volt, és a csendes Luxembourg utcáin sétáltam. Nyitva volt egy házak közé elrejtett templom kapuja, s betértem. Láttam az épületben rendezgetni egy embert, megkérdeztem hát, hogy mit gondol, énekelhetnék-e itt néha szólót. Ő azt felelte, hogy az orgonista fent van a karzaton, kérdezzem meg őt. Felmentem a karzatra, s amikor előadtam mit szeretnék, Kirsten csak mosolygott, majd azt felelte, hogy nem tudja, de fél óra múlva kezdődik egy dán istentisztelet és volna-e kedvem csatlakozni. Annyira mulatságosnak találtam, hogy én egy dán kórusban énekeljek, hogy igent mondtam. Hamarosan már szólózhattam is:) kép júl. 12.1 Luxembourg- koncert után Bari festményekről fotók 295.1 Luxembourg- Vivaldi koncert után a többi szólistával és karmesterrel. haydn 2013. január 1. Újévi koncert, Haydn: Évszakok. Vezényelt: Helmuth Rilling.  (Helyszín: MŰPA)
proba Képen: 2013. december - Haydn: Évszakok próba René Jacobs-al. Kritika a koncertet követően - Fidelio magazin: ..."a közreműködőkben szinte az utolsó pillanatban változás történt: az előre beharangozott bécsi Gustav Mahler Chor helyett a Purcell Kórus lépett fel az Orfeo Zenekar mellett. A változást a Müpa igyekezett nem túl nagy dobra verni, a helyszínen programképernyőkön, a koncertterembe lépéskor pedig 5-ös betűmérettel írt cetliken tudatták a visszavonhatatlant. Nem hivatalosan sikerült megtudnom, hogy az együttes is két nappal a fellépés előtt tudta meg, hogy be kell ugrania. De beugrottak, s nem is akárhogy. ...Szinte hihetetlen tehát, hogy a Purcell Kórus két nap alatt, szinte próba nélkül nemcsak beállt, hanem a legbriliánsabb szinten hozta a nehéz, nyelvtörő német szöveget, a számos fúgát, a zsánerek megfelelő hangulatát vagy épp a záró kettős kórust. Vashegyi György egyébként maga is beállt a basszusba, s ha azt is figyelembe vesszük, hogy ez a negyven ember az utolsó pillanatban alighanem kénytelen volt lemondani a szilveszteri bulikról is, akkor talán megértjük, mit jelent az, hogy lelkesedés vagy áldozathozatal. „Nur Tugend bleibt", énekli Simon, vagyis „csak az Erény maradt meg". jan Képen: 2013. december - Haydn: Évszakok próba René Jacobs-al. Csodálatos élményként éltem meg! opera 2013. március... Délután elindultam az Opera felé. Mosolyogtam. Este megéltem belülről a Máté-Passiót, mely sokkalta több volt mint egy koncert. Éjjel az előadást követően, elindultam hazafelé. Megállíthatatlanul patakzottak a könnyeim. rilling Próba Helmuth Rillinggel 2012. decemberének utolsó napjaiban, az Újévi koncert előtt.
edw 2012. december - stúdió. Edwinnel felvettünk egy columbiai dalt, mely az elválásról szól. A felvételt követően néhány héttel ő visszatért Columbiába, szülőhazájába. Handel Messias ferrier 2012. októberében rendeztünk egy Kathleen Ferrier estet az énekesnő születésének századik évfordulója alkalmából.
lux Stefanik Márti, Martin Elmquist, Honinger Laci és Hámori Szabi társaságában 2013. december 15-én, a Messiás koncertünk után. (Luxembourg) Christmas concert 2010(3)